Koloseum VIVAT
Woodenhouse - Dřevěné chaty a sruby

Dřevěné domy, sruby, dřevostavby, obytné chaty, rekreační chaty, víkendové chaty, zahradní chatky, zahradní domky, domky na nářadí, chatky na nářadí, přístřešky pro auto, wellness chatky, saunové domky, saunachatky, zahradní altán


Dnes je úterý 20. listopadu 2018 svátek má Nikola, zítra Albert

Zabíjačka u Pepy

Na každoroční zabíjačku u Pepy jel se mnou tentokrát i Coddy, tak máme i fotodokumentaci.

Penzion U Bernarda se nachází v okrese Kolín v obci Zásmuky. Kromě standartních služeb s ubytováním pro 30 osob nabízí velkou místní restauraci a o víkendech diskotéku. Jako pokaždé když jedu z domova i tentokrát jsem ujel neuvěřitelně přesně 50 km.

Penzion U Bernarda Pohled z terasy pokoje Diskotéka

Ovar patří mezi první zabíjačkové jídlo. Již od dětsví jej mám rád s česnekovou pastou. Jedná se o kusy obvykle méně kvalitního masa, uvařeného ve slané vodě. Ovar se připravuje z vařené hlavy, jazyka, krkovičky, plece a laloku.

Pepík, řezník a já Ovar Na ovárek se hned vrhli hladovci

Prdelačka již toliko mezi mé oblíbená jídla nepatří. Je to hlavně z důvodu jejího složení, kde základem je krev a ta se ve starém zákoně zapovídá jako poživatina. Kromě krve jsou podstatou této polévky kroupy a jedná se o druhé jídlo podávané během dne při zabíjačce. Mezi další nezbytnou poživatinu u zabíjačky patří samozřejmě slivovice.

Příprava prdelačky A za stálého míchání Ač nenadšen, i já jsem ochutnal

Jelita, jitrnice a špejlování. Špejlování jsem se několikrát učil už jako dítě a stejně jako nahazování omítky se to zařadilo mezi práce, kde v šikovnosti nevynikám.

Příprava prejtu Plnění jitrnic Špejlování Střeva Proplachování střev horkou vodou Vaření jelit a jitrnic

Na pomocné práce jsem vyhrál výběrové řízení :o)).

Sekání dřeva Udržuji stálý oheň Troky

Rozporcovaný pašík skončil na stolech ve skladu. Čerstvá domácí tlačenka je mňamka kdy jdou stranou všechny diety.

Hotové mňamky A samozřejmě spousta masa Účinky slivovice

Večerní zábava se protáhla až do rána. Název penzionu U Bernarda se vžil z dob počátků, kdy se v restauraci čepovalo pivo Bernard. Tož jsem si jej také objednal že jej okusím a po mém prohlášení že to je pitné pivo, že u něj zůstanu celý večer, jsem byl vyveden z omylu, že Bernard se zde již dávno nečepuje, nýbrž že piji svůj oblíbený Gambrinus.

Velký šéf Večer u piva Skupinové foto Kulečník Diskotéka Paříme

06.03.2011 10:33 | Autor: Gejzír