Koloseum VIVAT
Autozastavarna-werke

Potřebujete rychle získat hotovost? Rádi vám nabídneme pomocnou ruku. V autozastavárně werke máte možnost zastavit svůj vůz. Získejte za zastavení svého vozu férovou částku a užijte si spoustu dalších výhod.


Dnes je sobota 16. prosince 2017 svátek má Albína, zítra Daniel

Zabíjačka u Pepy

Na každoroční zabíjačku u Pepy jel se mnou tentokrát i Coddy, tak máme i fotodokumentaci.

Penzion U Bernarda se nachází v okrese Kolín v obci Zásmuky. Kromě standartních služeb s ubytováním pro 30 osob nabízí velkou místní restauraci a o víkendech diskotéku. Jako pokaždé když jedu z domova i tentokrát jsem ujel neuvěřitelně přesně 50 km.

Penzion U Bernarda Pohled z terasy pokoje Diskotéka

Ovar patří mezi první zabíjačkové jídlo. Již od dětsví jej mám rád s česnekovou pastou. Jedná se o kusy obvykle méně kvalitního masa, uvařeného ve slané vodě. Ovar se připravuje z vařené hlavy, jazyka, krkovičky, plece a laloku.

Pepík, řezník a já Ovar Na ovárek se hned vrhli hladovci

Prdelačka již toliko mezi mé oblíbená jídla nepatří. Je to hlavně z důvodu jejího složení, kde základem je krev a ta se ve starém zákoně zapovídá jako poživatina. Kromě krve jsou podstatou této polévky kroupy a jedná se o druhé jídlo podávané během dne při zabíjačce. Mezi další nezbytnou poživatinu u zabíjačky patří samozřejmě slivovice.

Příprava prdelačky A za stálého míchání Ač nenadšen, i já jsem ochutnal

Jelita, jitrnice a špejlování. Špejlování jsem se několikrát učil už jako dítě a stejně jako nahazování omítky se to zařadilo mezi práce, kde v šikovnosti nevynikám.

Příprava prejtu Plnění jitrnic Špejlování Střeva Proplachování střev horkou vodou Vaření jelit a jitrnic

Na pomocné práce jsem vyhrál výběrové řízení :o)).

Sekání dřeva Udržuji stálý oheň Troky

Rozporcovaný pašík skončil na stolech ve skladu. Čerstvá domácí tlačenka je mňamka kdy jdou stranou všechny diety.

Hotové mňamky A samozřejmě spousta masa Účinky slivovice

Večerní zábava se protáhla až do rána. Název penzionu U Bernarda se vžil z dob počátků, kdy se v restauraci čepovalo pivo Bernard. Tož jsem si jej také objednal že jej okusím a po mém prohlášení že to je pitné pivo, že u něj zůstanu celý večer, jsem byl vyveden z omylu, že Bernard se zde již dávno nečepuje, nýbrž že piji svůj oblíbený Gambrinus.

Velký šéf Večer u piva Skupinové foto Kulečník Diskotéka Paříme

06.03.2011 10:33 | Autor: Gejzír